Pizza

Ja,nu har jag bakat pizza igen, fast den här gången köpte jag färdig deg. Jag menar, man kan inte vara supermamma  varje dag ;)





Ska gå och äta och skirver mer alldeles strax!!

Här är jag...

 Här ser ni mig. Men kom ihåg att kameran lägger till 50 kg, jag menar 5 kg. Hahahaha.

Kramar och Natti, Natti!

Rolig dag

Idag gick allt som jag ville. Jag jobbade klart allt jag skulle på jobbet fast vi bara jobbade till strax efter ett. Det skulle ske en byte av servern på jobbet. Jag kom hem och fixade klart datorn, ÄNTLIGEN  funkar mina program. Jag kommer aldrig jobba på något utan att spara, spara och spara en säkerhetskopia.

Och slutligen var jag och min man på fritids. Det var föräldrafika och barnen uppträdde. GUUUD vad mina barn är duktiga. Jag vet, jag vet: alla mammor säger så. Men barnen fick en hel del beröm från andra föräldrar också och då vet man att de var duktiga.

Ja, för att återgå lite till det jag brukar skriva om:
Nämligen nyheter och tankar :)

Elektronikjätten Panasonic sänker sin prognos med 90 %(!), ja ni läste rätt, NITTIO PROCENT. Och det om något visar att vi har minst ett svårt år framför oss och att botten inte är nådd än på länge.

Så, vad göra?




Mitt råd är att inte överdriva konsumtionen av onödiga varor, att se över sina månatliga kostnader och att börja spara alla kvitton.

1. Överdriv inte konsumtionen genom att ta med dig matlåda då och då, dock inte varje dag, funkar inte och det vet jag av egen erfarenhet. Man måste unna sig lite då och då, men i det hela så funkar det med variation av matlåda och äta ute. Och handen på hjärtat: Hur god är egentligen lunchen som du äter ute? Undvik att handla kläder som du inte är i akut behov av. Funkar inte dina kläder ett tag till. Det blir stora realisationer efter jul, passa på att köpa bättre kvalitet på kläderna istället och satsa på flera basplagg som kan varieras.

2. Se över dina räkningar. vilka kan du göra något åt? Kontakta diverse elleverntörer, mobiloperatörer och andra och jämför dina nuvarande kostnader mellan de olika leverantörerna. Det finns hur mycket pengar som helst att tjäna in. Se även över bilens kostnader, bilförsäkringar är så olika mellan olika bolag. JÄMFÖR!!!

3. Spara alla kvitton på allt som du handlar och se över dem. Jag lovar att du blir överraskad över vilka summor du kommer upp i och vilka onödiga kostnader du har varje månad. Se över och sluta med att slösa pengar på onödiga småsaker.


Och sist av allt: Gör en automatisk överföring av ett månadsbelopp som stämmer överens med din ekonomi och se till att det hamnar på ett konto som du inte tänker på och inte har tillgång till genom kort eller internet. Gör det besvärligt att ta ut pengarna på det kontot. Jag lovar att du kommer itne ens att märka av att du sparar och innan du vet ordet av har du en stor buffert som du kan göra vad du vill med efter ett tag. Sätt upp mål på vad du ska använda pengarna till, eller varför inte börja pensionsspara? Du vet bäst vad du är i behov av.

Det viktigaste är att du inom en kort tid kommer att ha en stor slant samlad och DÅ kommer du att tacka mig ;)










Så dagens läxa: SE ÖVER DIN EKONOMI OCH SPARA!!!

Och så dagens ordspråk:

"Den som spar, han har!"



Kramar och sköt om er!!!

Glada nyheter!!!!

  Det råder en enad mening om att Riksbanken sänker räntan rejält och redan i nästa vecka. OCH vår byggherre, Skanska, meddelade oss idag att vi inte behöver betala handpenningen för lägenheten förrän första veckan i januari.

  Vem har sagt att goda nyheter sällan kommer i par?

Nu kan jag andas ut och luta mig lugnt bakåt och börja planera flyttningen och möbleringen av vår nya lägenhet, och tro att allt kommer att lösa sig. För det har varit en stor oro hos mig och min man att räntan gått upp så högt som den har och nu sjunker räntan och förhoppningsvis ligger den runt 3,5 % när vi flyttar in i mars och då, då binder vi ränta i tio år även om det kommer sjunka än mer.
För ni vet vad de säger:

"Bättre en fågel i handen än tio i skogen"

"BETTER BE SAFE THAN SORRY!"

Och för att fortsätta på min bana med "vill ha" -listan så kommer här ett tips till er som har runt 15 000 kr liggande och

behöver en ny mobil:

Det är den nya Aura från Motorola. Vad tycker ni?
Snygg? Japp!
Smart tidpunkt för marknadsföring? Näpp!

Undrar hur marknadsansvariga på Motorola resonerade innan de släppte den?

"Nu har ingen råd att bo i sina hus, folk blir av med sina jobb, aktierna sjunker som sten. Perfekt:
Nu lanserar vi en lyxmobil som sticker i ögat på folk och som kostar lika mycket som ett hus."

Grejen är att den endast kan köpas av Motorola direkt och är till salu endast i USA.
Ni vet, landet vars ekonomiska turbulens har satt resten av världen i gungning och ingen tror att botten är nådd än.

Jag skulle verkligen vilja ta ett snack med marknadsansvariga på Motorola.
Ni vet, bara för skojs skull ;)

Kramar och sköt om er :)




Världens finaste klänning....

har jag hittat!

Jag har blivit bjuden på förlovning den 20:e december och i dag var jag och letade i stan efter jobbet.
Behövde inte gå långt. Karen Millen på biblioteksgatan är en av mina favorit affärer och självklart hittade jag min dröm klänning :)
Tro det eller ej, liknande klänning har jag ritat flera gånger på prinsessor som jag har ritat till mina flickor.
Det är med andra ord min drömklänning  PÅ RIKTIGT!!!!!!!!! 

Satin gownExtravagant bowExtravagant bow clutch

Japp, jag hittade även skor och aftonväska!

Snygga, eller hur?

Nu är det bara att boka in frisören och make-up tid och jag är redo att festa!!


Kramar till er och sköt om er:)


Usch....!

Min hårddisk kraschade för ett tag sedan och eftersom jag kände att jag hade så mycket att göra både på jobbet och privat bad jag om hjälp. Mitt första misstag. Jag gillar när det händer saker. Och den person som skulle hjälpa mig med datorn var en av de segaste personerna som jag mött. Och då ska ni veta att jag har mött en himla massor med människor...
Nåja, efter att i princip sagt åt honom hur han skulle gå tillväga och hur han skulle lösa allting blev allting inte korrekt i alla fall utan nu har jag fått sitta hela eftermiddagen i kontakt med support som skickat mig nya filer och nya säkerhetskopior, som inte går att läsa in i bokföringsprogrammet. Usch igen.
Hela eftermiddagen har gått rakt ner i avloppet känner jag. Det känns inte bra och då ska ni veta att det krävs mycket för att få mig på dåligt humör.....
Nåja, och självklart har supporten stängt kl. 17.00 eftersom det är företagskunder de hjälper främst. Hallå!
Tror de att enskilda företagare jobbar åtta till fem bara? Hallå,kom ut i verkligheten,,,,,

Hmmm, det ska i alla fall bli gottt med biff och pommes frites och bearnaise sås. Det lär nog slinka ner ett par glas rött vin och då, då kommer jag att vara på mitt positiva humör igen ;)





Eller vad tror ni?

Dagens ordspråk:

"Det är en dag imorgon också"

Kramar och sköt om er ;)


Man ser saker på sitt eget sätt

Har bland annat haft lite släkt träffar och styrelsemöten, därav bristen på inlägg., SORRY :(

För att kompensera det vill jag ta upp ett ämne som har varit på tapeten lite i alla fall i de sällskap jag har varit hos.

Att inte bjuda med vissa personer till en del tillställningar för att man anser att de inte är välkomna är väl ok om man står
för det, men att inte bjuda med dem och skylla på idiotiska förklaringar håller inte i längden. Ta till exempel en av tillställningarna jag var på i helgen, ett barnkalas men ändå en mini-släktträff. Och att inte bjuda en nära säkting med förklaringen till att hon inte har småbarn, för det är ju trots allt ett barnkalas, är väl kanske också ok. Men att sedan bjuda in någon annan som har likvärdig släktstatus till barnet och som inte heller har egna småbarn visar ju klart och tydligt att här har man separerat och särbehandlat släktingar med klara och tydliga signaler.

Varför kan man inte stå för sina åsikter om man nu tycker att man har handlat rätt?

Kan det vara så att man helt enkelt vet, innerst inne, att man handlar fel och vägrar erkänna detta?

Varför finns det människor som inte bryr sig om vett och etikett utan bara reagerar när någon felar mot dem  och aldrig ser de fel de gör mot andra människor? Jag har en del personer runt omrking mig som tyvärr har gjort en sport av att ljuga, gång på gång och till slut så slutar man självklart att tro på dem. Förstår inte dessa inkompetenta personerna att man förlorar förtroendet och lusten att tillbringa tid med dem?

Dagens ordspråk:

"What goes around, comes around"
("Som man bäddar får man ligga")Truth Art Print by Debbie DeWitt




Jag är en väldigt rättfram person och vill verkligen att alla ska säga vad de tycker. Visst det kan såra en ibland men i längden tror jag att alla vinner på att sluta hyckla och börja vara rättframma, men på ett diplomatiskt sätt såklart ;)

Vad tycker ni?
Ska man vara ärlig eller ska man ljuga och säga det folk vill höra?


Kramar till er och sköt om er :)

Fredag :)

Halloj!!!

Inget längre inlägg igår, sorry :)
Hade kunskapskväll Öhrlings Revisionsbyrå. Kom hem vid halv elva. Mycket intressant och mycket givande. Det är något som jag absolut rekommenderar. Inte att ni alla ska gå på samma kunskapskväll ;), men att få gå på informationsmöten. kurser eller liknande. Alla borde ha rätt till utveckling, eller vad tycker ni?


Utblidning är vägen till framgång

Kom ihåg det och tänk på att allt blir lättare om man bara satsar och kämpar ett par år. Jag brukar säga till mina barn,:

Att utbilda sig är att investera i sin framtid


Tänk på det :)


Just det, här kommer lite fler roliga bilder med barn




Kramar till er och ha en underbar kväll!!!

Visst är barn härliga?

Fick dessa bilder på mejl och var tvungen att dela med mig:
ENJOY!!!!











Fler bilder imorgon.
Kramar :)

Det blir bara bättre och bättre....

Eller vad tycker ni?
Julen närmar sig, det snöade lite idag och jag hoppas att vi får lite riktig kramsnö till julafton. Det är något speciellt med julen. Jag får en sådan otroligt skön känsla i hela kroppen. Jag vet att det är likte kliché varning. Men handen på hjärtat:

Är inte julen den bästa högtiden ever?

Och nej, jag tänker inte på julklapparna (inte bara i alla fall.....).Jag tänker på all julpyntet, på stämningen, på all jul-belysning, ja, på allt som här julen till. Det är dock synd att man inte behåller denna underbara känsla året om, eller vad säger ni?








Blev riktigt stolt idag, eller jag kanske ska säga mer stolt än jag brukar bli, över min son. Han har blivit erbjuden en roll som programledare för ett program i Svt/UR. Grattis min stolthet :)
Kolla även in hans blogg  http://www.fotografjack.blogg.se/ och hans intervju på blogg.se på framsidan.

Puss och kram på dig hjärtat. TACK FÖR ATT DU GÖR DET SÅ LÄTT FÖR MIG ATT VARA DIN MAMMA :)





Ja, då var det tisdag igen...

och veckan kommer säkert att gå lika fort som alla andra veckor. Har ni tänkt på att tiden går så fort nu för tiden? Eller är det bara jag som känner så?
Varje dag har jag något möte eller kurs och allt detta efter jobbet. *och jag gillar det :)

Jag är nog en sådan männsika som gillar när jag har mycket på gång. Har alltid varit en som gillar fart och fläkt och ser hellre att jag har för mycket att göra än för lite. Jag försöker samtidigt att finna en balans mellan allt runt omkring mig. Att ställa upp i olika möten är utveckling, att gå kurser är utveckling, att träffa nya människor eller gamla bekanta i nya situationer är utveckling. Tänk att allt man går igenom i livet faktiskt är utveckling. Och vem vill inte utvecklas?

Att jag har mycket att göra innebär inte att jag inte stannar upp och andas ut. Jag försöka leva som jag lär :)





Jag planerar inte in för mycket men samtidigt ser jag till att jag har tillräckligt för att stimulera min kropp och min själ. En del av den personliga utvecklingen är just stimulans och det finns flera sätt. Jag tänker inte förespråka ett visst sätt utan jag tycker att männsikor är olika och vad som funkar för mig funkar kanske inte för dig, så hitta sätt att stimulera din kropp och din själ och följ dem. Pröva dig fram och ta reda på vad som får dig på rätt väg. Det betyder inte att allt kommer att vara roligt längs vägen, men jag lovar dig att så länge det innebär utveklcing för dig personligen så är det värt det.

Det finns ingen ände på vägen och du kommer bara att vilja ha mer och mer....

Vad tror ni? Klarar ni av det?
Kramar och natti, natti.......

:)

Ett smile för att beskriva hur jag känner över att vara tillbaka på jobbet efter tio dagars influensa. Pfhuuuu....
Glad att jag har det avklarat innan jul i alla fall.

Jag blir glad när jag får respons från er om mina texter. Jag vet att jag inte är som de vanliga bloggarna utan mina texter är ofta längre och jag har så mycket att säga....

Tack för att ni finns :)

Ett återkommande problem runt jul som jag har uppmärksammat är all den negativitet och depression som dyker upp som svampar i skogen. Mitt råd till er alla är: LE!!!




Jag har sagt det förut och jag kommer att säga det tills jag blir blå. Att le mot folk som man möter, okända eller nära spelar ingen roll. Le och se att du kommer att få ett leende tillbaka. Det kräver så lite och ger så mycket tillbaka. Jag kan lova er att om alla log mot de människor som man möter varje dag, i tunnelbanan, på bussen eller vid parkeringsplatsen, så skulle alla må mycket bättre. Tyvärr lever vi i ett av världens mörkaste länder och det är vetenskapligt bevisat att det är bland annat mörkret vid denna årstid som är en av de stora bovarna till att folk begår självmord. Så le mot din medmänniska, det gör så mycket mer än du tror.

Och så vill jag såklart återkomma till det jag skrev om tidigare. Att besöka och hålla relationen till föräldrarna vid liv. Och inte bara till föräldrarna. Lika viktig är relationen till syskon, kusiner och andra anhöriga.

Passa på nu när helgerna närmar sig. Passa på att ta kontakt med släktingar som du inte haft kontakt med på länge. Passa på att återuppta kontakten med din syster eller bror. Vad var det ni bråkade om senast? Var det verkligen värt uppbrottet och ledsamheterna som följde efter? Just det. Du kommer säkert inte ens ihåg varför ni inte ses eller hörs av längre.

Så lova mig och dig själv att du framöver ska ta tillvara alla nya relationer och försöka blåsa liv i alla gamla relationer som inte verkar existera längre. Gör det och se hur det känns efteråt. Jag lovar dig att du kommer att må så bra och  du kommer att vara tacksam för resultatet och gå omkring och le ännu mer. Det blir som en positiv cirkel. Det kan bara bli bättre :)

Kramar och sköt om er :)

Grattis!

Gud va kul vi hade på bröllopet igår.
Brudparet var hur lyckliga som helst och jag kände en sådan glädje och kärlek i luften att jag log hela kvällen. Nej, det hade inget att göra med att jag drack sprit. Om sanningen ska fram var det min tur igår att inte dricka för det var jag som skulle köra hem vårt sällskap efter festen.

Nej, jag log inom mig för jag kände en enorm känsla av kärlek och lycka och jag önskar brudparet all lycka och glädje i framtiden i deras gemensamma liv framöver.

Det bästa råd jag kan ge dem är: att dela ett liv tillsammas handlar om att ge och ta. Att inte alltid ha rätt utan bara ibland. Att veta att man är två om att besluta om saker och ting, även om det är mindre saker som egentligen inte har större betydelse. Det är de små tingen som bildar helheten.  Min svärmor brukar alltid säga:










Om man ser två personer leva i
harmoni så är det alltid en som har fått ge med sig.

Och det stämmer till 100 %. för man kan aldrig vara sams om allt men å andra sidan är det också viktigt att inte alltid tro att man har rätt. Man måste se till att den andra partnern på ett eller annat sätt får sin beskärda del av kakan. Man behöver inte hålla statistik och bestämma varannan gång eller liknande utan man får se till helheten i olika diskussioner och därefter ge med sig om man ser att just en viss diskussion betyder mycket för den andra. Till exempel om man ska handla en möbel, man märker att ens andra hälft verkligen vill ha en soffa som man kanske inte är super förtjust i men å andra sidan så har man inget alternativ som känns mer riktig utan man tycker helt enkelt inte om den soffan. Då får man fråga sig själv. Hur viktigt är det för mig att få en annan soffa och hur viktigt verkar det vara för min partner att få just den här soffan?

Tänk så många gräl och onödiga diskussioner man kan undvika genom att lära sig denna enkla regel. Man behöver inte alltid ha rätt utan man är faktiskt mänsklig och det finns ingen människa som är fullkomlig. Är det någon som tror att han/hon är fullkomlig? Hallå??

Reality check!!!!!

Så mina kära läsare, kom ihåg denna enkla regel:

"För att leva i harmoni i ett färhållande måste man lära sig att ge och ta"


Kramar och sköt om er!

Snart dags...

Imorgon ska jag på bröllop och min son har sagt att han ska hjälpa mig ta en bra bild på mig så att jag kan lägga ut här på bloggen.

Jag har sett fram emot detta ett bra tag. Varför undrar ni?

Jo, för att vara en tre barnsmor som arbetar heltid och som har en man som äger och driver en restaurang så blir det inte många utekvällar, det vill jag lova. Så jag har verkligen sett fram emot att få klä upp mig, få håret fixat och denna gång slår jag på stort och jag har även bokat festsminkning hos Make Up Store. Jag bara hoppas att jag inte blir besviken vad gäller håret och sminkningen. Nåja, resultatet får ni se här imorgon.....

Klänning, då undrar ni?

Jag har beställt en underbar enkel festklänning via internet från USA. Med frakt och införselmoms så blir det ändå till halva priset mot vad jag skulle ha fått ge för den här i Sverige. Underligt, eller hur?
Jag har även beställt skor. från samma sajt....CRAZY!!!!!
:)

Ja, vad ska vi prata om idag då?
Jo, döm om min förvåning när jag fick nya numret av tidningen CHEF som jag får via facket. Och vad tar de upp där? Jo, exakt samma ämne som jag tog upp för flera veckor sedan, Nämligen att det är i kristider mer viktigt än någonsin att de anställda känner sig uppskattade och julgåvor till anställda har mer värde i kristider. Ser man på......

Det är nice att veta att man har tankar som faktiskt är konkreta och realistiska.

Tyvärr hade jag även rätt när jag uppmanade er föräldrar att inte ta ut er ilska eller frustation över era barn. Läste en hel del artiklar om att barnmisshandeln ökar i Sverige........

Jag blir så upprörd när vuxna ger sig på barn, mentalt eller fysiskt. Kan inte vi vuxna ha tillräckligt mycket styrka och restriktioner att vi håller oss för att slå eller verbalt misshandla våra barn?
Hur korkad får man vara när man ger sig på ett oskyldigt barn som inte har en aning om varför mamma eller pappa, den person som man vänder sig till för tröst, är den som åsamkar en så mycket skada att man behöver söka tröst. Men vänta, det går ju inte, för den personen som man söker tröst hos i vanliga fall är den som är upphovet till behovet av tröst......???

Hur kan man som förälder tillåta sig själv att förstöra livet för ett oskyldigt barn? Jag skulle vilja att man inför ett test för blivande föräldrar, ja , faktiskt innan man blir havande, bör båda föräldrarna genomgå ett psykologiskt och fysiologiskt test, för att kolla att man har alla hästar i hagen.





Eller vad tycker ni?

Att vara förälder är det viktigaste jobbet man har och någonsin kommer att få. Ja, det är ett jobb, och ett på heltid också. Vem som helst som skulle missköta sig på jobbet skulle bli sparkad eller på annat sätt entledigad från sin tjänst, stämmer inte det? Jag tycker att skola och övrig barnomsorg bör hålla ögon och öron öppna och rapportera minsta misstanke om missförhållanden i elevers hem. Tyvärr är den svenska mentaliteten lagd lite så att "var och en sköter sitt", men tänk hur många barns liv man hade kunnat rädda och förändra till det bättre om folk i närheten hade agerat i tid.

Så min uppmaning till er alla:

"Om ni så mycket som misstänker om att det finns barn i er närhet som har dåliga hemförhållanden, uppmärksamma detta till rätta myndigheter idag, imorgon kan det vara för sent..........."

Kram från mig till er...

WOW!!!!

Kommer precis hem från byggplats visning som Skanska har haft för lägenheten som vi ska flytta till...
Jag bara säger:

WOW.....!!!!

Vilken härlig utsikt vi kommer att få. Det gör det verkligen värt varenda slant. Utsikt över Rålambshovsparken, mot Söder Mälarstrand, och Dagens Nyheter-skrapan. Kan det bli bättre?
Jag tror inte det.

Vi har varit lite oroliga i och med att bostadspriserna sjunker och jag och min man har diskuterat om vi inte ska försöka köpa en äldre men större lägenhet vilket vi säkert får för de pengar vi ska lägga på den nya lägenheten. Men alla lägenheter jag har sett har haft ett flertal brister: ingen bra utsikt, ingen bra planlösning, ingen balkong, ja,, det finns fler orsaker vilka har gjort att vi har beslutat att köpa den lägenheten som vi har reserverat för två år sedan. Jag har dock börjat bli lite less på alla tidningar och alla internet sajter som skriver att bostadspriserna är på väg ner och all denna skrämsel propaganda som verkar vara i tidningarna varje dag. Självklart sjunker bostadspriserna, men när man ska jämföra lägenhet med andra lägenheter är det viktigt att det är exakt samma förutsättningar som de olika objekten har, eller?

Nu ska jag inte älta om detta mer :)

För att prata om något helt annat. Julen närmar sig med stormsteg och i år kommer mina barn inte få så många julklappar som alla andra år. Finanskrisen säger ni och nickar på huvudet. Nej, säger jag och menar att jag tycker att vi har det bra och behöver inte fler julklapapr som fyller garderoben eller barnens rum. I år ska de få njuta av julen och dess läckerheter utan julklappshets eller liknande. Jag har förklarat för barnen att det finns barn som inte har mat för dagen och att det är viktigare att man ger än får under julen så vi kommer att göra en extra stor donation till Unicef, vilket jag för övrigt är fadder hos. Jag donerar månatligt en summa som varken gör mer eller mindre för mig men som betyder en hel del för barn i andra delar av världen.





Så min uppmaning till er i dag blir:

"Att ge är en större gåva än att få"

Istället för att köpa onödiga prylar som ändå går sänder efter ett par veckor, eller blir slängda längst in i garderoben efter lika lång tid, ge en gåva till ja, vilken organisation som helst egentligen. Det behöver absolut inte vara till Unicef, det kan vara till Röda Korset, Frälsningsarmén eller Bris. Det viktigaste är att man ger. Det behöver inte heller vara ett stort belopp, allt är välkommet. Det är trots allt tanken som räknas, eller vad tycker ni?
Visa våra barn och kommande generationer att det är viktigt att bry sig om andra.

Kramar och sköt om er!

Läste precis om en konstnär som...

kommer att dela ut sin konst gratis till pendlande London-bor. Den brittiska konstnären Adam Neate kommer att ställa ut tavlorna runt hela London och först till kvarn gäller. Detta kommer att ske på fredag. Så har du vägarna förbi London, passa på att bli rik, både på konst och i pengar. Hans tavlor brukar säljas för en halv miljon styck. . . . . .

Vilken fantastisk idé!


Tänk efter. Det kostar honom inget förutom hans tid, lite canvas och lite målarfärg. Och vad får han för det?
En internationell bekräftelse. Jag kan garantera er att det finns inget land där man inte har nämnt detta på ett eller annat sätt.  Och han är smart eftersom han släpper informationen i god tid innan för att se till att världspressen hinner till London till på fredag.

Det kallar jag smart marknadsföring!

Eller vad tycker ni?

Är det bra marknadsföring att ge sina verk gratis eller är det bara dumt?After Brasil 3 by Adam NeateBy Adam Neate "After Brasil 3"




"Learn to enjoy art and you will learn to enjoy life!"

Tja!


Fy och fy igen...

Det värsta som finns med hösten är alla förkylningar och andra irriterande sjukdomar som florerar i denna hemska årstid. Jag vet att jag har prisat hösten och dess vackra färgskiftningar m.m och jag håller fast vid det jag tidigare sagt: Hösten är vacker, men som alla goda ting finns det en baksida, och det är just alla förkylningar och liknande som hör hösten till.
Nu räcker det med negativa tankar och nu vidare med min positiva och peppande uppmuntran.
Ja, kära läsare det verkar som om vi har mer finansiell oro att vänta oss på både gott och ont. Det mesta är rapporter som man läser om att det värsta inte är över. Ja, det verkar som om vi går mot en dyster arbetsmarknad och det är så typiskt just när jag och min man ska köpa en lägenhet som man hamnar i den värsta krisen på 79 år.

Skrattretande? Nja....inte så att man inte kan hålla sig för skratt direkt

Typiskt Hollywood-filmaktigt?  Japp.....Hade man lagt till detta som en händelse i film hade vi tittare tyckt " A, visst att det skulle hända just nu"

Har ni tänkt på att man ibland råkar ut för något i sitt liv som man finner väldigt skrattretande och ofattbart?
Ni vet sådana händelser som om de skulle varit med på film så hade man tyckt att manusförfattarna borde ha bättre fantasi, eller att nu får de i alla fall ge sig?

Ett klockrent exempel är när jag och min man reste till Rom, första gången ensamma utan barn. Vi stod där vid S:t Peterskyrkan i Vatikanen och väntade på att få gå upp högst upp till toppen av kyrkan. Vem stöter vi på om inte min vännina som jag inte hade sett på flera år; Ingela Haas. Det är sådant jag menar, sådant som man inte tror kan hända på riktigt utan bara på film.

Har ni varit med om liknande händelser?

Händelser som har fått er att tänka efter och ta ett steg tillbaka och bara : WOW!!!

Ett annat klockrent exempel är när man går på stan eller i ett av många shoppingcenters som finns och tänker på en person som man inte tänkt på, på länge eller träffat på länge och så plötsligt står den personen livs levande framför en!
Det är sådana händelser som får en att fundera lite om universum och hur små vi är i det stora hela.

Kan man omedvetet se till att saker och ting händer bara genom att tänka på dem?


Och avslutningsvis:


"Utsidan är inte allt, men det är utsidan som ger insidan en chans att visa sitt rätta jag"

Natti, natti.........


Vad nytt?

Ja, inget förutom att vi ligger mer än hälften av familjen i influensa, detta är orsaken till bristen på inlägg från min sida. SORRY....

Men jag kom dock att tänka på något under gårdagen som jag gärna vill lufta lite med er.

Hur många av er tror på "det onda ögat"?

Det är en gammal sägen som säger att det finns människor som när de blir avundsjuka på en så får man mer eller mindre en förbannelse över sig om olycka och otur. Ja, det stämmer. Och jag börjar faktiskt tro mer och mer på sådant.
Förr i tiden hade de en helt annan insyn och kunskap om detta. Jag har mer eller mindre börjat damma av alla gamla sägen som min mor har nämnt till mig och börjar tro på dem mer och mer. Tokigt?

Nja, inte om man gång på gång råkar ut för sådant som mer eller mindre verifierar de gamla talessätten.

Men som den positiva och levnadsglada person som jag är dammar jag av mig och fortsätter att njuta av livet men alltid med ett öga bak över axeln. Man vet aldrig när det onda försöker komma ikapp en.

Och som en person som har varit med om mycket och litet till så har jag en mantra jag alltid går efter:

"När motgångar dyker upp - sök vägar att hantera dem"



Perseverance: Cliffhanger Art Print
 
   
 
WHAT THE MIND CAN CONCEIVE AND BELIEVE, IT CAN ACHIEVE


Kramar till er oh natti, natti ;)

Var det någon som...

såg valet i USA?

Undertecknad är förkyld och hade svårt att sova i natt och det var perfekt timing av mig att följa något historiskt på TV.

USA har fått en afro-amerikansk president!!!!!

Så varför är jag överväldigad? Jag lovar er, om ni hade följt detta live och insett hur stort det är hade även ni jublat. Det var rörande, det var patriotiskt, det var storslaget, det var historiskt och ja, framför allt: DET VARA AMERIKANSKT.

Och säga  och tycka vad man vill om USA men det är en stormakt som man måste räkna med och ett bra exempel är den stora finanskrisen som just nu genomsyrar hela världen och har fått världens börser att falla som stenar.
Om nu någon missat detta så började det i just USA.

Ja, vad kan man säga annat än: Grattis till det amerikanska folket för att ha tagit ett beslut som motstrider deras envisa rasism. Grattis till er, mina läsare till att ha varit med om något historiskt och framför allt grattis till mig för att jag var vaken och kunde följa det LIVE.( även om det var ofrivilligt :)) Martin Luther King hade varit riktigt stolt, hans dröm besannades inatt......


God Speed and Take Care!!!


Nyfriserad och nöjd

Har varit hos frissan och är som alltid mer än nöjd.
Tack Betsy, du är bäst :)

Tänk vad mycket en liten ändring kan göra.

Jag känner mig som en helt ny människa....

Så ett tips i höstmörkret:

Ta hand om er, både själsligt och kroppsligt.

Träna, gå och simma, gå på spa eller gå och få en ny frisyr. Det gör väldigt mycket men tar relativt lite tid. Satsa den tiden på att förnya och ladda batteriet inför den mörkaste årstid i vår del av världen. Alla  arbetande mammor eller alla mammor som går hemma och är föräldralediga eller arbetslösa eller vad som helst: Alla mammor, ta hand om er!

När ni mår bra, mår resten av familjen bättre :)

Sweden

Kramar till er alla.......

Tja ;)

har inget specielt att nämna annat än :

"Skam den som ger sig"

Att vara påstridig och envis lönar sig förr eller senare, glöm inte det!

Det är något som jag har lärt mig av egen erfarenhet och som jag vill dela med mig.









Sköt om er och ha det bra.


Att vara mamma...

är inte världens lättaste uppgift. Man ska vara stöttande, uppmuntrande, tåla humörsvängningar, projektledare, kompanjon, bästa vän, kurator, ja, man kan gå på ochfylla listan hur långt som helst. Så varför uppskattas inte kvinnans engagemang?

Varför finns det barn som inte ringer eller besöker sina mammor?


Det som fick mig att tänka på detta just idag (brukar faktiskt tänka på det då och då) var när min son som är i tonåren tjafsade med mig om olika, banala saker självklart, och min yngsta dotter vände sig till sin bror och sa:
"Sluta, hon gav dig liv!"!!!!!!!!!!?????+

Det fick mig verkligen att stanna upp och tänka till ordentligt. Det är faktiskt sant. Och då undrar jag hur det kan finnas barn som inte tar hand om sina föräldrar och då speciellt mamma. Hur kan man vara en god förebild för sina egna barn när man själv inte tar hand om sin mamma?

Hur länge sedan var det jag var och hälsade på min mamma? Jag ringer henne varje dag faktiskt och jag försöker besöka henne eller ser till att hon kommer över till oss i alla fall var tionde dag. Så varför fick jag dåligt samvete när jag tänkte på att jag inte träffat min mamma sedan förra söndagen?

I Love My Mom Mother's Day Ringer Mug mug

Jag skjuter upp och skyller på allt runt omkring när jag inte hinner träffa min mamma så mina värsta farhågor är att jag inte hinner träffa henne flera veckor i följd och så händer det henne något. Jag kommr nog aldrig komma över det.

Det bottnar nog i att jag har råkat ut för något liknande tidigare i mitt liv. Jag fick mitt mellersta barn 1999 och i samma vecka blev min far intagen akut till sjukhuset och jag fick inget veta. När jag märkte att besöken från mina syskon och andra släktingar uteblev uppdagades sanningen och jag fick gå och träffa min pappa som hastigast, nyförlöst och allt. Vi var inlagda på samma sjukhus då. Det blev ett snabbt besök eftersom jag fortfarande var svag efter förlossningen, men min man fick lova mig att jag skulle få träffa min pappa när jag blev utskriven och det blev bestämt så. Dagen kom då jag skulle bli utskriven och jag skulle få gå och träffa min far en längre stund, då gör sjukhuset fel och helt plötsligt upptäcker de att min dotter är för gul och hon kan ha gulsot, så vi blir kvar på sjukhuset nästan hela dagen för att de först ville ha henne under gula lampan och sedan väntade vi i timmar för att någon läkare ska kunna skriva ut oss. Klockan hinner blir mycket och jag är helt slut, utan mat och utan vila, det enda vi gjorde den dagen var att vänta och vänta på sjukhusets personal. Vi blir i alla fall inte utskrivna förrän vid 18.30 den dagen och jag säger till min man att jag vill träffa min pappa. Min man säger att det är sent och han lovar mig att jag kan komma dagen därpå själv och det viktigaste då var att vi skulle få hem vår dotter och vår son, som var fem år då, var också jättetrött och ville gå hem. Efter mycket övervägande höll jag med och tyckte att vi var alla trötta och måste få vila för att orka mer. Sagt och gjort, vi beslutar att jag skulle ta bilen själv och hälsa på min far dagen efter för att kunna vara med min pappa och så slapp barnen bli trötta.

Min pappa gick bort den natten......


Jag har ångrat det ända sedan den dagen och min farhåga att inte spendera tillräckligt mycket tid med min mamma bottnar såklart i den dagen, det vet jag, jag behöver ingen terapeut som säger det.

Så mitt råd till er alla som inte har tid med er mamma eller som har bråkat med sina föräldrar av ett eller annat skäl:

Sluta fred nu innan det är för sent. Ni kommer att ångra er en dag och då kan det vara för sent. Träffa och umgås med era föräldrar så ofta ni kan för det kommer att komma en dag då ni säger:

"Tänk om..."

Jag önskar att ingen behöver gå igenom det jag gick då och det jag fortfarande går igenom på grund av den dagen. Sluta upp med att vara stolta och tro att allt löser sig av sig självt. Svälj stoltheten och sluta fred innan det är för sent, innan ni behöver tänka: "TÄNK OM.............."




"What if there is no tomorrow......?"



RSS 2.0