Ett litet tips....


 
                                           


                                                                 
HAPPY HALLOWEEN

När helgen närmar sig planera inte för mycket och lägg inte in för många "måsten". Jag har som regel att inte stressa upp mig själv eller barnen bara för att det är helg. Tvärtom om; njut av ledigheten och att bara vara. Barnen har aktiviteter på både lördagen och söndagen och det räcker mer än val. Vi tar det lugnt resten av tiden och går eventuellt till något centrum eller hälsar på någon släkting. Eller bara är. Dagens barn har så mycket krav på sig så att det är inte klokt. Jag ser föräldrar som springer fram och tillbaka till aktiviteter med deras barn. Både på vardagarna efter skolan och på helgerna. De ska lära sig simma, spela instrument, dansa, spela en sport (helst tennis eller fotboll) och ovanpå det ska de klara av sina studier.

SLUTA!

Stanna upp och andas och för guds skull, LÅT ERA BARN ANDAS........


Lär er att bara vara, det kommer att ge så mycket och få era barn att må så mycket bättre. Det är tyvärr fler och fler barn som får migrän och som känner sig otillräckliga och blir stressade. Herre gud, vi pratar om BARN. Deras enda uppgift borde vara att få upptäcka världen och sina färdigheter i lugn och ro och i sin egen takt. Jag förstår att man vill att ens egna barn ska vara "konkurrenskraftiga" vid vuxen ålder men inte med den hets som man sår vid späd ålder. så kom ihåg:


"ALLT HAR SIN TID"

Nu vill jag avsluta med att önska er en trevlig helg och att ni som vanligt ska ta hand om er och era barn.
Glöm inte:
 
Ni är speciella :-)


Snart är det...

helg och denna helg är det fullplanerat. Lördagen kommer att ägnas åt en dagskryssning till Åland och söndagen hos släktingar på middag. Helgen är räddad :)

Nu till lite mindre roliga ämnen: Jag läste precis att varslen blir fler och fler och de lediga jobben som läggs ut i annonser blir färre och färre. Så mina tankar går nu till alla småbarns föräldrar som är i riskzonen eller som redan har fått det dystra beskedet:

Snälla, låt inte ert missnöje med er situation gå ut över barnen.
 
Sysselsätt er på vilket sätt som helst, men ta inte ut det över barnen. För tyvärr ökar våld i hemmet vid en lågkonjunktur på grund av den psykiska påfrestningen som en arbetslöshet innebär. Föräldrarna går hemma dagarna i ända och oroar sig för sin livssituation, sin ekonomi m.m. och när man är rastlös och är van vid full ruljangs (se gårdagens inlägg) så blir det tid till för mycket eftertanke och för mycket negativa tankar och speciellt vid denna årstid när allt blir mörkare är det lätt att man kan ryckas ned snabbare och djupare ner i en depression. Så jag vädjar med all min kraft till alla föräldrar:

Vid minsta misstanke om att man är på väg in i en negativ tankebana, tänk på era barn.

Tänk på hur bra man ändå har det och att man i alla fall har mat för dagen och tak över huvudet. Man är frisk och arbetsför och sysselsätt er med att läsa, gå kurser, börja planera er framtid med små delmål som ni försöker uppfylla och sätt mål för era handlingar inom närmsta framtiden. Det kanske går att skola om sig till ett annat yrke som man egentligen ville ha? Passa på att utvidga era kunskaper och investera i er själva. Det är på detta sätt man kommer igenom det värsta, genom att lyfta upp huvudet och rikta blicken framåt mot nästa uppgift, mot nästa delmål.



Motivation är ALLT :-)


Kramar och sköt om er.

Det var....

ett tag sedan. Har haft fullt upp denna vecka. igår kväll var jag på Rosa Bandet-galan i Globen och det var en upplevelse vill jag lova. Det pendlade mellan nöje och misär och det var roligt och det var ledsamt. Mycket rik upplevelse som trots allt var mycket lärorikt och jag beundrar alla dessa människor som klarat av deras missöden. Det var en mycket givande kväll vill jag lova.

Nu till dagens tankeställare. Hur kan man värdesätta det man ha utan att först behöva råka illa ut?

Jag tror med all säkerhet att vi människor måste läsa och ta till oss andra människors missöden och altlid tänka på våra medmänniskor. Att bemöta en annan person med ett leende kostar så lite men ger desto mer tillbaka, eller vad säger ni?
Se på barnen. De visar med hela ansiktet och kroppen deras känslor och man blir alldeles varm i kroppen när  man ser de uttrycka sina känslor. Kan vi lära oss att visa känslor och hur vi bemöter andra genom att studera barnen?
Ja, säger jag.

Se och lär.

Vi har så mycket att tänka på så vi springer genom livet. Man skyndar sig till/från jobbet, man skyndar sig till/från dagis/skolan, man skyndar sig till/från affären, hela vårt vuxna liv springer vi till/från ställen utan att för en stund bara stanna upp och njuta. Så mitt råd är att boka in en "stanna-upp-och-tänk-till" tid i almanackan och se till att verkligen infria den precis som vilken annan inbokad tid som helst.

När du har gjort det ett par gånger per vecka, utöka det till en kort stund varje dag och känn hur ditt liv förändras. man får ett helt annat perspektiv till saker och ting och man blir mer effektiv och får fler saker och ting gjorda. Det är precis som när man ska börja träna, man tror att man inte har tid, men när man väl börjat så känner man att man har mer ork.
Precis så är det med "stanna-upp-och-tänk-till" stunderna. Efter ett tag klarar man sig inte utan dem.

PROVA OCH SE :-)

Ja, det var allt för ikväll. Sov gott och sköt om er och kom ihåg:

Ni är speciella

Måndag, igen ;-)

Ja, nu har arbetsveckan börjat och som vanligt så kommer även denna vecka att gå förbi lika snabbt som orkanen Oscar drog förbi västra Sverige i helgen. Imorgon ska jag gå på Rosa Bandet-galan i Globen. Att stödja något som är bra är det minsta man kan göra tycker jag. Jag är fadder hos Unicef och stödjer dem månadsvis. Jag tycker att alla ska stödja någon sak eller forskning, även om det är en femtio lapp per månad, många bäckar små....

Läste att fler företag avbokar evenemang och personalfester, nu i besparingstider är det väl det första som ryker. Personalvård i lågkonjunktur, vad är det?

Är det rätt att spara på personalen i sämre tider?

Ja, det är klart att man kan dra in på vissa evenemang men att helt ställa in är fel tycker jag. De är viktigt att personalen känner sig trygga speciellt i en kris som denna. Det är nästan så att jag tycker att det är ännu viktigare just i sådana här tider. När allt annat runt omkring dem känns osäkert och annat mindre positivt händer är det viktigt at få personalen att känna att de räknas. För jag tror faktiskt att personalen är företagen viktigaste tillgång. 

"värdesätt det du har"


Kram och sköt om er!



Härlig dag.....

Söndagen var precis som en söndag ska vara. Vaknade ganska sent, pysslade (gjorde tvål) med flickorna och bakade pizza till lunch.
Mamma kom på besök, gick och tränade och nu sitter jag och bloggar.
Kan dagarna bli bättre?
Näpp, tror inte det :)

Har börjat träna, tycker att det är dags nu efter tre barn ;) Gick lite på löpbandet, power walk en halvtimme. Bra och mjuk start, i annat fall lär man ångra sig och vakna med värsta träningsvärken i morgon.



dreamt-gym-bed





Ja, vad ska jag prata om idag?
Har tänkt en hel del på fredagens börsfall. Var det någon som inte uppmärksammade den? Den värsta på 79 år. Jo, jag tackar. Är det inte lite skrämmande dock att det händer precis på 79-årsdagen och på samma veckodag? Man undrar lite om Han där uppe har med ett finger i spelet.

Precis när man tror att det börjar vända så kommer ett fall till. Men som jag alltid sagt: Det kan bara gå uppåt framöver, eller? Man ska nog inte vara så säker på det, men man kan alltid hoppas.

Förresten, hur många av er tror att det finns en chans att vi får en bättre ekonomi redan under 2009?

Inte många kan jag tro. Men jag undrar hur många som redan har börjat snåla in på onödiga kostnader. För vi lever i överflöd och kanske är detta en påminnelse för att slå av på farten och tänka till? Är det verkligen nödvändigt med ännu en leksak till barnen? Är det verkligen nödvändigt med en nyare och dyrare bil? Var det verkligen nödvändigt att byta ut alla elektroniska prylar mot det allra senaste? Nu kanske man tänker sig för innan man handlar dyra onödiga prylar.
Det är bland det positiva i denna ekonomiska kris som vi har hamnat i. Det får mig att önska att fler och fler ska:



"Tänk efter före"


Natti natti.......

Ja, nu har lördagen....

blivit precis som jag ville. Har tagit det lugnt med barnen och precis kommit hem från bio som jag tog tjejerna på. Gissa vad vi såg, just det High School Musical 3, fast med engelskt tal.

Jag lovade dem att vi skulle gå denna helg och det var bara att boka och gå. Ganska mysigt ändå, bara jag och mina flickor.....

Kom att fundera på hur starkt påverkad man är av amerikansk kultur trots att man säger att man inte är det. Vi har nästan alla våra filmer som är producerade i Hollywood, jag menar hur många går och ser en Bollywood film (Visas de över huvudtaget här i Sverige?) Hur många går och ser en ungersk independent film? Ja, i och för sig så visar biograferna en del europeisk film men oftast bara de som har fått något typ av erkännande vid någon filmfestival, t.ex. Cannes eller Sundance. Tänk vad hemskt det är egenligen att det vi får se uppe på biograferna styrs av ett fåtal "big-shots" på andra sidan jorden. Tänk vad mycket vi missar, så mycket som de inte anser vara kommersiellt nog för oss att se.

Hemsk tanke, om än sann.

Kort inlägg idag men man ska ju variera sig ;)


Autumn_Forest_in_the_Sun.jpg



Avslutningsvis:

"Fortsätt blicka framåt"

Kram på er.


Halloj :)

Sorry, hade inte tid att skriva något igår. Mycket på jobbet och sedan efteråt var det höstfest hos Meritmind. Kanonkul tillställning som hölls i Skyddsrummet vid Söder Mälarstrand. God mat, trevlig miljö och väldigt vänligt bemötande.

Dessa tre ihop alltid lika uppskattat ;-)

Ja, vad ska jag prata om idag. Min son tycker att jag är för allvarlig och ska visa mer av min roliga sida.
Han säger: "Mamma, du brukar skämta och ha för dig, varför så allvarlig i bloggen?"
Jag vet faktiskt inte. Kanske för att jag tycker att det fnns för många bloggare som skämtar och skriver om sitt vardagliga liv och meningen med min blogg var ju från början att jag skulle skriva av mig lite av mina tankar och funderingar kring olika händelser som jag möter i mitt vardagliga liv som mamma, fru och ekonom. Tanken var så i alla fall.,

Nåja, jag får väl försöka anpassa mig lite efter vad som efterfrågas. Det är trots allt efterfågan som styr utbudet, eller hur?

Vi har livliga diskussioner hemma om allt och lite till. Jag har uppfostrat mina barn att alltid fråga och ta reda på fakta. Detta ångrar jag lite nu för de ska diskutera och fråga om allt och lite till. Inte precis den effekten jag ville åstadkomma, men som man bäddar får man ligga ;-)

Jag försöker att uppfostra starka och självständiga individer. Det är något som jag tror att de kommer att ha nytta av i framtiden. Man kan bli vad man vill om man bara ger sig f-n på att klara av det. Detta är något som jag vill att ni alla tar till er.

"Sätt upp ett mål med ert liv, sikta och iväg!"

Det finns inga hinder som är för stora, inga dalar för djupa och inga vägar för krokiga. Att vara beslutsam är halva steget fram till målet. Och öva. ÖVA; ÖVA OCH ÖVA.
Man kan summera det med att: "Övning ger färdghet" ;-) Lite övertydligt, men med humor...



Ja, det var väl allt jag hade idag.Kram till er alla och sköt om er.

Adios!




Sitter och funderar....

över vad framtiden har med sig. Undrar inte ni det också? Jag tänker på alla nära och kära, arbetskollegor, grannar m.fl. undrar om man fortfarande har kontakt med dem om ett par år? Undrar om jag bor kvar i Stockholm om ett par år. Man vet aldrig. Jag tror ärligt ingen kan säga med säkerhet vad man gör om ett par år, inte ens ett år framåt. Det man kan svara på är vad man VILL göra, men många gånger har man fått ge med sig på grund av olika omständigheter som har mer eller mindre tvingat en till förändringar som man ínte ville genomföra eller ens hade tänkt på det minsta. Och inte alla förändringar eller steg som man har blivit "tvungen" till att ta har varit av ondo. För om man tänker efter så har alla de stegen lett till där man befinner sig idag och många är mer än nöjda med vart de befinner sig.

Jag tänker på "the butterfly effect" som många av er säkert har hört talas om, lite som relativitets teorin. Att allt som händer har en effekt längre fram och ger det resultat som fås till slut. Med andra ord, som domino brickorna som man raddar upp i en otroligt lång slinga och när man knuffar en så faller alla. Deras fall är effekten av den första, som fäller den andra, som fäller den tredje..... Jag tror ni börjar förstå vad jag menar ;-)

Så vad tänker ni på när ni sitter och tar er en funderare?
Då kommer vi oundvikligt in på spågummor/spågubbar.

Hur många av er har varit hos en siare och fått framtiden lagt på bordet framför sig ????

Hur många av er skulle vilja veta vad framtiden bär med sig?

Hur mycket är bra och veta och hur mycket BÖR man veta om sin framtid?

Jag vill gärna veta lite om vad som komma skall, ekonom som jag är. Men jag skulle nog inte vilja veta personliga saker som berör mig och min familj och nära och kära. Eventuellt skulle jag vilja veta lite karriärmässigt hur framtiden ter sig och vad som väntar men det är nog allt. Jag är väldigt nyfiken av mig, men jag tror att ju äldre man blir desto lättare är det att hålla tillbaka eventuella begär och man kan styra sina känslor bättre. Det är nog anledningen till att jag inte vill veta allt. Hade jag fått frågan för ett par år sedan hade svaret blivit: "självklart!!!!"

Och då kan man ju inte hjälpa att fråga sig (detta är till alal som har varit hos siare eler liknande):

Tror ni inte att man omedvetet styr sitt liv efter det man har blvit spådd, så det blir en självuppfylld profetia?


Dagens avslut:

"Que sera sera"
(What ever will be will be)

:-)


Kom att tänka på.....

varför vi människor nästan alltid måste försköna sanningen. Vad är det som är så lockande med att inte tala sanning? Är det känslan av att ha något hemligt som den andra inte vet om, är det känslan av att kanske bli tagen på bar gärning eller vad är det som gör att vi människor måste dra till med en eller annan vit lögn då och då?

Jag är en person som verkligen hatar när någon ljuger. Speciellt när man ljuger en rätt upp i ansiktet och tror att man kan komma undan med det. Det pekar mot att den som ljuger försöker dumförklara mig. Jag tycker att folk ska säga det de tycker och stå för det. Vi har tillräckligt många som fjäskar så att det räcker och blir över här i världen.

Hur hade världen sett ut om alla sa sanningen?

Okej, det hade svidit i de flesta att få höra hur dumma de är, ta t.ex. George W Bush, Hur ont hade det inte gjort om någon gick fram till honom och sa att han är den mest inkompetenta person som finns och med den makt han har är det rent av skrämmande att han får löpa fritt som han gör. Men bara så ni vet så är han inte den enda hönshjärna som amerikanerna lyckats ha på hög post. Många kommer säkert inte ihåg Dan Quayle, vice presidenten under George den äldre Bush. Han lyckades med att producera mer idiot sägningar under hans tid som vice president än någon annan med så stor makt. En av mina favoriter är:

"Bankförluster orsakas av att insättarna inte sätter in tillräckligt mycket pengar för att täcka förluster som uppstått på grund av misskötsel" Dan Quayle

En mening som är mer än aktuell med hänsyn till den aktuella finanskrisen. 

Så, vad tycker ni? ska man säga sanningen och intet annat än sanningen?


Jag för min del tycker att man ska vara ärlig men med modifikation. Alltså säga som det är men utlämna information som mottagaren inte kan hantera. 

  En bild säger mer än tusen ord





Jag avslutar dagens inlägg med följande:

"Vi föds med sunt förnuft- våra öden bestämmer hur vi använder oss av  den"

Måndag, Jipppiii!!!!

Ja, ni läste rätt. Gillar vardagar men självklart gillar jag helgerna mer. Varför ska man vara som alla andra och hata måndagar. Om ni inte har förstått det än så är jag "one of a kind" ;-)

Ville bara önska er en kanon dag följt av en kanon vecka och därefter ett super häftigt höstlov till er alla skol ungdomar som har ledigt i nästa vecka,

http://digital-photography-school.com/blog/autumn-fall-photography-capturing-colours/

Ser ni hur vacker hösten är?

Det är inte bara fy att hösten är här. Se dig runt omkring och sup in den fina omgivningen, den underbart vackert symfonerade naturen som sakta övergår till vinter.


Ett kort inlägg idag men som vanligt avslutar jag med ett par ord som får er att tänka till:


"Se möjligheterna!"


Tja!  ;-)

Summering av dagen

Nyss hemkommen och barnen är i säng.
Dagen kan summeras så här:

Mycket intressant och mycket som satte igång mina tankar och funderingar.
Vissa diskussioner får en att tänka till och vissa får en att sucka.
Men i det hela var det en mycket givande dag som fick mig att inse att det jag har ska jag vårda, och vårda ömt.

När man sitter och tänker till om ens eget liv och det man har varit med om får man sig en tankeställare.

Överlag och i de flesta fall är man nöjd men man vill alltid ha mer av det ena eller andra.
Varför är det så?

Varför kan vi människor inte vara nöjda med det vi har?

Kvällens visdoms ord:


"Gräset är INTE grönare på andra sidan"



Go´ kväll och sov gott :)



Dilemma

Halloj och god morgon :)
Jag har ett dilemma idag: Att ta barnen på deras aktiviteter eller att gå på släktmiddag.

Har funderat och grubblat och beslutat att gå på släktmiddagen. Varför?

Jo, jag resonerar som så:

Släktmiddagar är personlighetsdanande.

De får alla inblandade att på ett eller annat sätt utvecklas genom att studera och ta lärdom av de andras uppförande. Det är med andra ord livets skola i dess sanna bemärkelse. Hur har kusin Markus(fiktvt namn) hanterat sin skilsmässa och vad blev resultatet av hans handlande? Hur har kusin Maria (återigen fiktivt) hanterat sin sjukdom vad gäller det praktiska. Hade hon rätt försäkringsskydd? Vad har farfars testamente eller brist på sådant gett för konsekvenser för resten av släkten. Ja, återigen kan listan göras hur lång som helst. Men den viktigaste frågan som uppstår är:

Hur skulle man själv reagera och varför?

Det säger en hel del om hur man är om person när man reflekterar över någon annans livsöde eller utmaningar och på hur resultatet hade blivit om man själv hade hamnat i samma situation. Det ger en en helt annan självinstikt.

Jag kommer att börja med en tjänst här på bloggen:

" Vägledning"

Jag kom på det härom dagen när jag pratade per telefon med en vän tll mig som hade fått ett jobberbjudande av sin arbetsgivare. Hon och jag pratade och jag kom med en hel del input som hon uppskattade och tog till sig. Och det är inte första gången jag hjälper människor runt omkring mig med diverse beslut. De kan vara stora de kan vara små, allt är välkommet. Jag kommer dock inte att besvara eller ge råd i sådant som jag anser behöver hjälp eller guidning av en expert. Då kommer jag att helt enkelt hänvisa er vidare, för jag vill påpeka att jag inte på något sätt har någon utbildning inom detta utan kommer att besvara frågorna med sunt förnuft och med hjälp av min egen livserfarenhet.

Ja, det var nog allt för denna gång. Jag vill avsluta med att önska er en härlig dag och så vill jag att ni tar hand om er.
Glöm inte:


Du är speciell :-)

Ja, då kör vi då...

Ja, så var det dags nu. Min son har tjatat på mig om att skaffa blogg och till slut gav jag med mig.

Varför inte? Jag har en hel del åsikter som jag lika gärna kan dela med mig och jag välkomnar kommentarer och öppnar för diskussioner.


Vem är jag då?


Jag är en kvinna i 30-års ålder, gift och har tre barn. Jobbar inom ekonomi och stortrivs med mitt jobb. Jag klagar inte heller när det gäller mitt privatliv, det rullar på och livet leker. Det som oroar mig är den ekonomiska kris som omger oss alla men som en kvinna som har gått igenom tre förlossningar säger jag bara: det kommer en dag då vi glömmer bort den smärta och den ångest som vi känner just nu. Nu nickar nog alla landets mammor och håller med, leende och kommer ihåg sina egna smärtsamma, underbara, kraftkrävande och livsomvälvande förlossningar. Ja, nog kommer vi att glömma bort hur det kändes men frågan är om det verkligen är så smart att glömma bort dagens känslor när det gäller den lågkonjunktur vi är på väg in, eller nej förresten vi har ju redan hamnat där.

Men jag vill redan nu påpeka att jag anser att man samtidigt måste se allt från den ljusa sidan, jag menar: det kunde ha varit värre. Hurdå och vad???? frågar ni nu. Jo, tänk efter.


Har du tak över huvudet?


Har du mat för dagen?


Är du frisk?


Mår din familj bra?


Kan du säga vad du tycker utan att vara rädd om ditt liv?



Ja, listan kan göras hur lång som helst men jag väljer att avsluta här för jag tror att ni har fattat vad jag vill få er att inse.

Trots allt det negativa runt omkring oss så finns det något som jag alltid tänker och som jag vill att ni tänker på



 "Efter regn kommer solsken"




Ja, det var väl allt för idag men jag lovar: det kommer fler och längre inlägg längre fram. Jag har bara börjat värma upp. Ha en toppendag och sköt om er ;-).


RSS 2.0