Snart är det...

helg och denna helg är det fullplanerat. Lördagen kommer att ägnas åt en dagskryssning till Åland och söndagen hos släktingar på middag. Helgen är räddad :)

Nu till lite mindre roliga ämnen: Jag läste precis att varslen blir fler och fler och de lediga jobben som läggs ut i annonser blir färre och färre. Så mina tankar går nu till alla småbarns föräldrar som är i riskzonen eller som redan har fått det dystra beskedet:

Snälla, låt inte ert missnöje med er situation gå ut över barnen.
 
Sysselsätt er på vilket sätt som helst, men ta inte ut det över barnen. För tyvärr ökar våld i hemmet vid en lågkonjunktur på grund av den psykiska påfrestningen som en arbetslöshet innebär. Föräldrarna går hemma dagarna i ända och oroar sig för sin livssituation, sin ekonomi m.m. och när man är rastlös och är van vid full ruljangs (se gårdagens inlägg) så blir det tid till för mycket eftertanke och för mycket negativa tankar och speciellt vid denna årstid när allt blir mörkare är det lätt att man kan ryckas ned snabbare och djupare ner i en depression. Så jag vädjar med all min kraft till alla föräldrar:

Vid minsta misstanke om att man är på väg in i en negativ tankebana, tänk på era barn.

Tänk på hur bra man ändå har det och att man i alla fall har mat för dagen och tak över huvudet. Man är frisk och arbetsför och sysselsätt er med att läsa, gå kurser, börja planera er framtid med små delmål som ni försöker uppfylla och sätt mål för era handlingar inom närmsta framtiden. Det kanske går att skola om sig till ett annat yrke som man egentligen ville ha? Passa på att utvidga era kunskaper och investera i er själva. Det är på detta sätt man kommer igenom det värsta, genom att lyfta upp huvudet och rikta blicken framåt mot nästa uppgift, mot nästa delmål.



Motivation är ALLT :-)


Kramar och sköt om er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0