1,75 %!!!

Ja gott folk, det blev en historisk sänkning idag!

1,75 %!!!


Detta är helt otroligt!!!

Jag vill gärna försöka förklara vidden av detta. Under denna höst har vi varit med om flera historiska ögonblick, en del glädjande och en stor del inte så glädjande (läs katastrofala) händelser i Sverige och resten av världen. Att sänka räntan med så mycket är otroligt inte bara på grund av storleken på sänkningen utan även om man jämför vad den var innan sänkningen (3,75 %) till efter sänkningen (2,0%) Alltså nästan en halvering av räntan!!!!

Och nu står vi här med dënna historiska sänknig som innebär en stor lättnad för många hushåll med ett förbehåll dock, OM bankerna sänker sina boräntor. För som det är i dagsläget är det bankerna som tjänar storkovan på dagens räntesänkning. De lånar till låg ränta och ändå lånar de ut till den enskilda konsumenten för hög ränta.

Så vad gör man?

Man avvaktar ett tag och efter nyår ser man om sina lån och även ser om efter en ny bank om man känner sig missnöjd med sin bank. För även om bankerna har blivit mer tillbakadragna när det gäller att ragga kunder med förmånliga ränte nivåer så ska man inte glömma att bankernas existens bygger på att vi konsumenter lånar till och från bankerna. Det är essensen av bankernas verksamhet. Detta har tyvärr många konsumenter glömt bort i sin oro. De är i behov av oss, inte tvärtom( inte bara i alla).  Det finns alltid någon annan bank som lånar ut till dig oavsett din personliga ekonomi.

Så, ta ett djupt andetag och andas. Njut av kommande helger och förösk gör det bästa av det och efter nyår tar du tag i din personliga ekonomi.

En ska till bara: Håll dig dock uppdaterad om vad de olika bankerna gör med sina räntor och håll dig uppaterad om allt som rör din ekonomi. Men ta inga förhastade beslut. Se till att du har tillräckligt med underlag för det du bestämmer dig för så att du inte känner ånger kort därefter. Och slutligen. INGEN kunde förutsäga denna kris, så om ditt beslut visar sig vara av det mindre lyckade slaget, förebrå inte dig själv utan se till att minimera dina förluster och gör det rätta när tiden är inne.



Sveriges riksbank. Tillbaka till startsidan.




Skyll med andra ord inte på bankerna om du har överbelånat och inte kunde betala din lån. Du har väl en egen vilja och ska kunna ta beslut utan att skylla ifrån dig när det går snett.


Dagens ordspråk:

" som man bäddar får man ligga"


Kramar och natti natti ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0